Configureren van E-mail Routing en MX records voor Google Mail

Wanneer u van plan bent om uw domein te gaan gebruiken in combinatie met Google Mail dient u een aantal configuratie aanpassingen te maken. Hieronder beschrijven we het proces welke doorlopen dient te worden.

Instellen van mailroutering naar de Remote Mail Exchanger

1. Access cPanel: Log in uw cPanel account.

2. Navigeer naar E-mail Routing: Selecteer 'E-mail Routing' in de e-mail sectie van cPanel.

3. Selecteer je domein: Selecteer uw domein welke u wilt gebruiken met Google Mail uit de dropdown lijst.

4. Selecteer Remote Mail Exchanger: Klik de 'Remote Mail Exchanger' radio button.

5. Opslaan aanpassingen: Klik de 'Change' knop om te eindigen.

Instellen Google MX Records

De volgende stappen betreffen het aanpassen van de DNS records. We hebben een aparte sectie welke het aanpassen van de DNS Zone Editor via het cPanel beschrijft.

1. Verwijderen van bestaande MX Records: Verwijder alle bestaande non-Google MX records.

2. Toevoegen van Google MX Records: U kunt de huidige en juiste Google's MX records hier vinden (externe link opent in nieuw scherm).

3. Setup SPF, DKIM, en DMARC: De volgende stappen verbeteren de mail levering. Verwijder alle non-Google SPF, DKIM, of DMARC DNS TXT records voor dat u aan het toevoegen gaat van de Google instellingen. De volgende Google stappenplannen beschrijven in detail de benodigde SPF, DKIM, en DMARC instellingen:

Indien gewenst kunt u altijd met ons contact opnemen bij vragen.

• google, gmail, googe mail, mx record