Instellen van MailScanner in cPanel

Introductie

MailScanner is essentieel om uw e-mail te beheren en beveiligen op ons hosting platform. Deze handleiding beschrijft het gebruik en instellen van deze MailScanner.

1. Voorbereiding Spam Filters

1. Log in cPanel: Navigeer naar uw cPanel dashboard.
  2. Vind 'Spam Filters': Localiseer de Spam Filters app in de "Email" sectie en open deze.

3. Activeer het spam filter: Zorg er voor dat de eerste optie 'Process New Emails and Mark them as Spam' aan staat en ga hierna terug naar het hoofdscherm van cPanel.

2. Toegang tot MailScanner

1. Log in cPanel: Navigeer naar uw cPanel dashboard.
  2. Vind MailScanner: Localiseer de MailScanner app in de "Email" sectie en open deze.

3. Configureren MailScanner Instellingen

Stap 1: Basis Instellingen

• Spam Scanning: Selecteer om Spam Scanning wel of niet uit te voeren YES/NO.
  • Virus Scanning: Selecteer om Virus Scanning wel of niet uit te voeren YES/NO

Step 2: Spam Instellingen

• Low Scoring (Lage Score) SPAM: Definieer de actie welke plaats moet vinden wanneer er 'Lage Score' Spam is gevonden. Standaard zullen deze verplaatst worden naar de 'SPAM' folder.
  • High Scoring (Hoge Score) SPAM: Definieer de actie welke plaats moet vinden wanneer er een 'Hoge Score' Spam is gevonden. Standaard zullen deze verwijderd worden.

Step 3: Whitelists en Blacklists

• Whitelists: Voeg vertrouwde e-mail adressen of domeinen toe en verzeker u ervan dat deze nooit als spam gemarkeerd zullen worden.
  • Blacklists: Voeg bekende spam adressen toe om deze altijd te blokkeren.
  • Toegestaand Format: *@domain.tld, name@domain.tld, *@*.tld or IP/CIDR, maximaal 1 opgave per regel.

4. Voorgestelde acties

• Update Whitelists en Blacklists: Houdt uw whitelists en blacklists ge-update om vergissingen en foutieve aanmerkingen te minimaliseren.
  • Monitor Spam Scores: Pas uw SPAM score niveaus aan gebaseerd op uw ervaringen, zodat de balans tussen Spam en juist geadresseerde e-mails correct is.
  • mailscanner, spam, virus, virus, junk, scanner, e-mail